Lumion

Noutăți în Lumion

Lumion evoluează constant pentru a veni mereu în întâmpinarea arhitecților

Lumion 12 se lansează în curând

Ce vezi atunci când îți imaginezi următorul tău proiect? Cum te face să te simți? Va vedea și clientul tău aceste lucruri? Cu Lumion 12 poți să îți detalieze și prezinți conceptele exact așa cum ți le-ai imaginat – cu toată frumusețea, atmosfera și emoțiile pe care le creează.

 

Urmărește pagina Lumion România și află primul despre toate noutățile din Lumion 12: o varietate de funcționalități, conținut și instrumente ce te susțin în procesul de creație de la concept până la randarea finală.

Ai încercat Lumion?

Cu Lumion este ușor să îți randezi conceptele și să simulezi cum vor arăta și cum vor fi experimentate în viața reală. Ai la îndemână funcții intuitive, efecte și o librărie extinsă de obiecte 3D și texturi.  

 

Începând cu 1 Octombrie, o licență nouă îți aduce un upgrade gratuit la Lumion 12 atunci când se lansează. 

Hello Lumion 11

Închide ochii și imaginează-ți cum va arăta proiectul tău. Urmărește cele mai mici detalii. Experimentează. Ce vezi? 


Cu Lumion 11 este atât de simplu să creezi exact ce îți imaginezi. Cu noile opțiuni, cum ar fi vederile ortogonale, poți crea fără efort planuri și fațade realiste, cu texturile și anturajul pe care le dorești. Funcția de animație pentru fazele construcției te ajută să arăți cum interacționează diverse elemente ale clădirii, simplificând dialogul cu beneficiarii.  

Express the flavor of your designs

Cu Lumion 11, vizualizarea de arhitectură este o parte integrată a procesului de proiectare

Vederi ortogonale

În fiecare etapă a procesului de proiectare, noua funcție de vederi ortogonale din Lumion 11 îți permite să randezi inclusiv planurile, secțiunile, fațadele sau reprezentările izometrice. Poți să adaugi textură și culoare pieselor desenate și să creezi un stil unitar pentru toate imaginile proiectului tău.

Animație pentru fazele construcției

Cu noul efect Animated Phasing, poți să vizualizezi procesul de construcție din spatele proiectului tău. Poți să folosești diferite tranziții, să controlezi vizibilitatea componentelor clădirii și să evidențiezi ușor toate elementele care fac proiectul tău unic.

Breathe life into your designs

Sunt unele lucruri în viață pe care nu le poți proiecta în CAD. Poate neprevăzutul, poate energia sau sensibilitatea unor momente. Orice ar fi, un lucru este sigur – viața este plină de emoție.
 

Efect de ploaie curgând (Pro)

În Lumion 11 Pro, noua opțiune rain streaks, care face parte din efectul de precipitații, suprinde perfect atmosfera liniștită dintr-o zi ploioasă. Cu o simplă mișcare a slider-ului poți crea un detaliu captivant cu zeci de picături de ploaie care se scurg pe o suprafață de sticlă.

Foc volumetric (Pro)

Lumina blândă a focului tinde să aducă oamenii împreună, iar în Lumion 11 Pro poți crea o atmosferă caldă și plăcută cu noua opțiune de foc 3D. Adaugă focul volumetric în scenele tale interioare sau exterioare pentru a da o senzație de confort și de căldură spațiilor pe care le modelezi.

Vopsea metalizată (Pro)

În Lumion 11 Pro ai opțiunea de a folosi mai multe tipuri de vopsea metalizată pentru mașinile adăugate în scene. Adaugi astfel un plus de realism randărilor și video-urile create, diferențele dintre mașinile din Lumion și cele reale fiind aproape insesizabile.

Materiale și texturi noi

Randări extraordinare înseamnă mult mai mult decât imagini la calitate ridicată a modelelor 3D. Înseamnă să creezi experiențe, să știi cum interacționează oamenii cu designul tău, cum îl percep, să creezi emoție. În Lumion 11 Pro sunt disponibile 401 de obiecte noi, pe care le poți include în scene:

 

• 61 de modele de plante cu detalii fine
• 177 de modele pentru interior 
• 49 de oameni și animale (unele animate) 
• Și multe altele…

 

Toate modelele noi sunt la calitate HD, iar acum biblioteca Lumion 11 Pro conține în total 6224 de obiecte.

Țesăturile moi între degete, asfaltul rugos de sub picioare, mirosul unei canapea de piele, sunetul lemnului arzând – randările reușite comunică mai mult decât texturile alese pentru un proiect. Imaginile creează o experiență senzorială. În Lumion 11 ai la dispoziție 63 de materiale noi pentru a crea randări extraordinare:

 

• 17 texturi lemn pentru pardoseli și plinte
• 5 texturi de covor

• 5 texturi de cărămidă și 3 panouri de ardezie

• 3 texturi de plăci de gresie și 2 de asfalt

• 2 texturi de zăpadă

• Și multe altele…

 

Multe din texturile disponibile în Lumion sunt la calitate HD și pot fi modificate printr-o varietate de efecte – weathering, soft edges (doar în Lumion Pro), etc. Biblioteca Lumion 11 Pro conține acum 1292 de texturi.

Un mod de lucru mai simplu

Lumion îți este alături, de la primele schițe până la prezentarea finală a proiectului. Este simplu de învățat și de utilizat, transformând crearea randărilor într-o experiență plăcută.

Spoturi IES​ custom

Cu noile spoturi IES custom din Lumion 11, poți încărca direct profilele din catalogul Illuminating Engineering Society (IES) pentru a crea obiectele de iluminat de care ai nevoie.

Selecție de culoare RAL

Lumion 11 permite selecția de culoare din cataloagele RAL pentru ca tu să alegi mai ușor culorile de care ai nevoie și pentru alinierea la standardele europene de culoare.

Planuri de secțiune

Poți arăta toate detaliile proiectului tău, din unghiuri diferite, folosind opțiunea de planuri de secțiune multifuncționale.

Siluete noi de personaje

Animează fluxuri de personaje conceptuale. Aratî cum va fi folosit spațiul. Indiferent de ce vrei să demonstrezi este mai simplu cu noile siluete.

Cote în randare

Poți crea imagini spectaculoase și în același timp informative folosind opțiunea de cote în randare în tot proiectul tău.

Theater preview

Poți activa previzualizarea de înaltă calitate în Lumion Theater Mode și în Lumion Viewer printr-un singur click. În acest fel îți faci o idee despre cum va arăta proiectul și poți testa setările scenei înainte de a începe să randezi.

Iluminare realistă

Lumion 11 vine cu îmbunătățiri la configurația luminilor, atât pentru scenele de interior, cât și pentru cele exterioare. 

  • Micro umbre pentru spoturi
  • Grass lighting îmbunătățit

Tutoriale Basic

De peste 10 ani, Lumion este un software de vizualizare incredibil de ușor de învățat. Dacă vrei să reduci și mai mult timpul de învățare, poți folosi de acum tutorialul basic pentru utilizatorii noi, integrat în program.

Easily craft your vision of the project

Lumion te inspiră de-a lungul procesului de proiectare de la prima schiță până la proiectul final 

 

Iluminatul realist este din ce în ce mai bun, de la interior la exterior

  • Omni shadows pentru spoturi
  • Micro umbre pentru spoturi
  • Grass lighting îmbunătățit

Randare în timp real cu LiveSync pentru BricsCAD

Cu Lumion LiveSync creezi o conexiune în timp real între principalele programe CAD și Lumion. Poți astfel să vizualizezi modelul 3D încă în lucru direct în scena creată, cu anturaj, real skies, iluminare realistă sau efecte de vreme.

În ultima versiune, Lumion LiveSync este acum disponibil și pentru BricsCAD.

Hărți din satelit cu Open Street Maps (versiunea Pro)

Randează un oraș întreg, cu topografia reală și cele mai mici detalii. Opțiunea OpenStreetMaps din Lumion 11 Pro are acum disponibile și hărți detaliate din satelit, ce includ terenul, apele sau vegetația de oriunde din lume. Le poți folosi descărcând OSM pentru coordonatele sitului tău.

 

Efecte artistice pentru panoramele 360

In Lumion 11, poți adăuga o varietate de efecte artistice panoramelor 360, pe care le poți vizualiza oriunde (pe telefonul mobil, pe tabletă sau cu cele mai uzuale seturi VR).

 

Schimbări fundamentale

Lumion ține în permanență pasul cu tot ce este nou ca hardware sau tehnologie, inovând mereu pentru ca tu să poți să creezi randări pline de viață și de personalitate într-un mod din ce în ce mai simplu.

 

În Lumion 11, unele elemente fundamentale s-au schimbat. Nu le vei experimenta direct, dar le poți vedea în performanța ultimei versiuni.

Un mod de lucru mai bun

Interfață îmbunătățită
Te bucuri de un workflow logic și intuitiv.
Color picker mai bun
Este mai simplu și mai intuitiv să selectezi culorile pentru proiectul tău.
Introducere valori personalizate
Poți să folosești orice valori când creezi scena sau randările. 
Proxies pentru un FPS mai bun
Lumion 11 este mai rapid și mai stabil la scenele complexe cu multe elemente.

Creează randări extraordinare