Lumion

Aduci spațiile la viață cu Lumion

Lumion 12.5 este acum disponibil

Lumion 12.3 este disponibil acum

Ce vezi atunci când îți imaginezi următorul tău proiect? Cum te face să te simți? Va vedea și clientul tău aceste lucruri? Cu Lumion 12 poți să îți detalieze și prezinți conceptele exact așa cum ți le-ai imaginat – cu toată frumusețea, atmosfera și emoțiile pe care le creează.

Urmărește pagina Lumion România și află primul despre toate noutățile din Lumion 12: o varietate de funcționalități, conținut și instrumente ce te susțin în procesul de creație de la concept până la randarea finală.

Ai încercat Lumion?

Cu Lumion este ușor să îți randezi conceptele și să simulezi cum vor arăta și cum vor fi experimentate în viața reală. Ai la îndemână funcții intuitive, efecte și o librărie extinsă de obiecte 3D și texturi.  

Folosești o versiune mai veche?

Fiecare versiune nouă Lumion îți aduce și mai multe funcții pentru a crea vizualizările pe care le dorești, fără compromisuri date de performanță sau viteză. Profită de o experiență de lucru mai rapidă și mai intuitivă cu Lumion 12.3.

Illuminate the life in your designs

Cu Lumion 12 Pro, este mai simplu ca oricând să creezi atmosfera în scenele randate și să prezinți elementele proiectului tău în cea mai bună lumină

 

Efect volumetric pentru omni lights (Pro)

Sunt nenumărate situații în care ai avea nevoie de lumini volumetrice. Le poți folosi pentru a influența atmosfera sau dispoziția, pentru a crea efectul de adâncime al spațiilor sau pur și simplu pentru a adăuga o lumină superbă.

Efectul point-and-click effect este perfect atunci când îl utilizezi într-un mod subtil. Randează serile cu ceață. Accentuează praful sau aburul în scenele de interior. Efectul este instantaneu, iar rezultatele incredibile.

Efect volumetric pentru spotlights (Pro)

Noul efect de lumină volumetrică pentru spoturi îți permite să adaugi o rază de lumină vizibilă în întreaga scenă, astfel încât să creezi o atmosferă cu un efect cinematografic. Acesta este cea mai recentă adiție la varietatea largă de opțiuni de iluminare disponibile în Lumion 12 (de la omnilights la lumini în linie sau pe o suprafață, cărora le poți personaliza culoarea, intensitatea, umbrele și multe alte proprietăți.

Cu o gamă largă de aplicații, efectul volumetric pentru spotlights poate fi folosit pentru a ilumina scene de interior, exterior și chiar piscine, conferind spațiilor mai multă profunzime și realism. Combinat cu Real Skies, efectul de ceață sau ploaia și zăpada atmosferice, noul efect Volumetric Spotlights te ajută să îți prezinți conceptele într-un context captivant.

Lumini cu temperatură de culoare (Kelvin)

Schimbă atmosfera cu o nouă funcție de culoare pentru lumina ambientală. Folosind scara Kelvin, pe care temperatura de culoare variază de la cald (3000K) la rece (7000K), vei putea ilumina interioarele cu o lumină caldă și primitoare sau vei randa scenele exterioare într-o lumină proaspătă și revigorantă.

Capture the subtle details of life

În Lumion 12, cele mai mici detalii contează. Cu noile autocolante pentru suprafețe, plăcuțe de înmatriculare și o librărie variată de texturi, obiecte sau plante îți aduci proiectul la viață

Surface Decals (Pro)

Adaugă randărilor o notă personală și un plus de caracter cu cele 142 de autocolante noi pentru suprafețe. Cu doar un click poți transforma orice suprafață adăugând imperfecțiuni, graffiti, desene cu cretă, mușchi, marcaje cu vopsea și multe altele.

Poți să folosești autocolantele pentru suprafețe împreună cu alte efecte pentru texturi, cum ar fi urmele lăsate de intemperii, displacement maps sau evidențierea muchiilor. În total ai o gamă largă de instrumente pentru a scoate în evidență texturile sau imperfecțiunile unei suprafețe.

Import autocolante custom (Pro)

În Lumion 12.3, poți acum să îți imporți propriile autocolante pentru a da suprafețele un look and feel unic, iar astfel posibilitățile de a-ți exprima creativitatea sunt nelimitate.

Autocolantele personalizate sunt ușor de poziționat și de modificat, astfel încât să le integrezi în mod intuitiv în proiect. Li se pot adăuga textura și detaliile complexe ale materialului peste care sunt așezate.

Plăcuțe de înmatriculare

Din Japonia până în Germania. Din China până în SUA. Noile plăcuțe de înmatriculare din Lumion 12 te ajută să îți localizezi proiectul într-un loc specific și să controlezi cele mai mici detalii. În Lumion 12 ai o varietate de tipuri de plăcuțe din 10 țări diferite precum și din fiecare stat SUA.

Plăcuțe de înmatriculare custom

În Lumion 12.3, poți adăuga o notă personală proiectelor cu plăcuțele de înmatriculare custom. Încarcă una sau mai multe imagini și creează o nouă plăcuță exact cum ți-o dorești. Cu doar un click poți face ca toate vehiculele folosite să aparțină locului în care se află proiectul. 

110 noi plante animate

Lumion 12.3 vine de asemenea cu noi tipuri de plante animate. Aceste obiecte care anterior erau statice, au acum animații oferind posibilitatea de a crea o scenă mai dinamică.

Noi obiecte fine-detail nature (Pro)

Surprinde vitalitatea cadrelor naturale cu 41 de noi obiecte din gama fine-detail nature, ce includ palmieri în diverse stadii de creștere, flori extrem de detaliate, fire de iarbă, buruieni și alte plante mici.

Materiale și texturi noi

Randări extraordinare înseamnă mult mai mult decât imagini la calitate ridicată a modelelor 3D. Înseamnă să creezi experiențe, să știi cum interacționează oamenii cu designul tău, cum îl percep, să creezi emoție. În Lumion 12 Pro sunt disponibile 570 de obiecte noi, pe care le poți include în scene:

• 86 de obiecte de mobilier pentru scenele de interior și de exterior, ce includ canapele, mese, scaune și multe altele
• 31 de modele pentru amenajările peisagere, cu o nouă categorie de obiecte pentru grădină
• 15 noi tipuri de vehicule, care pot fi localizate cu plăcuțe de înmatriculare 
• Panouri solare, boiler solar și o stație de încărcare pentru mașini electrice
• Mai multe televizoare moderne, calculatoare și alte device-uri
• Noi personaje statice în poziții naturale și noi animații pentru personaje
• Diverse obiecte ce includ tablouri, scule sau paturi folosite

Toate modelele noi sunt la calitate HD, create și optimizate special pentru Lumion. Biblioteca Lumion 12 Pro conține în total 6903 de obiecte.

Texturile alese pot face un proiect să arate realist, creând o experiență senzorială pentru cine privește spațiile complet personalizate. În Lumion 12 ai la dispoziție 65 de materiale noi, în diverse categorii:

• Spumă izolatoare acustic, plută și carton
• Cărămidă, beton, piatră și lemn, panouri de tablă ondulată, blocuri de gresie

• Pavaje texturate, plăci de gresie și faianță

• Acoperișuri din stuf,  țiglă și alte materiale

• Panouri solare

Multe din texturile disponibile în Lumion sunt la cea mai înaltă calitate și pot fi modificate printr-o varietate de efecte – surface decals, weathering, soft edges (doar în Lumion Pro), etc. Biblioteca Lumion 11 Pro conține acum 1357 de texturi.

Un mod de lucru mai simplu

De-a lungul timpului Lumion a ajuns să fie cunoscut pentru cât de intuitiv este de folosit, permițând arhitecților să creeze randări simplu și rapid. Lumion 12 continuă în același stil, punând accentul pe user experience cu un mod de lucru fluid, mai rapid și simplificat. 

 

LiveSync pentru ALLPLAN

Lumion LiveSync creează o conexiune în timp real între scenele realiste și detaliate din Lumion și cele mai populare soft-uri CAD și de modelare 3D. În Lumion 12, gama de plug-inuri Livesyn a fost extinsă pentru a include Allplan și Autodesk FormIt Pro, astfel încât trecerea de proiectul BIM la scenele pentru randare să fie cât mai simplă cu putință.

OpenStreetMaps îmbunătățit (Pro)

Prezintă-ți proiectul pe situl real. Randează un oraș intreg sau elevațiile terenului. Și toate celelalte mici detalii care alcătuiesc peisajul din jurul sitului ales. Funcția OpenStreetMaps mai face un pas în față în Lumion 12, oferindu-ți un control mai bun și posibilitatea de a roti și importa topografia reală pentru proiectul tău.

Workflow texturi și materiale

Să personalizezi texturile pentru un aspect mai realist este acum mai simplu și mai confortabil.

Colecții de obiecte

Găsești copacul sau mobilierul perfect într-o secundă cu noua librărie mai bine organizată.

Billboards pentru personaje

Creezi mai ușor oameni 2D, siluete sau orice model văzut frontal cu billboard pentru personaje. 

Animație îmbunătățită

Creează animații impresionante rapid într-o interfață simplificată. Editorul de filme, efectul de mutare avansată sau în masă sunt îmbunătățite. 

Scene cu layere multiple

Salvezi timp când îți organizezi proiectul de vizualizare folosind până la 32 de layere care pot fi suprapuse. 

Mini tutoriale video

Ești curios să afli cum funcționează Lumion?Începe seria de tutoriale în 5 pași și învață cum să creezi randări impresionante.

Schimbări fundamentale

Lumion ține în permanență pasul cu tot ce este nou ca hardware sau tehnologie, inovând mereu pentru ca tu să poți să creezi randări pline de viață și de personalitate într-un mod din ce în ce mai simplu.

 

În Lumion 12, unele elemente fundamentale s-au schimbat. Nu le vei experimenta direct, dar le poți vedea în performanța ultimei versiuni.

Descoperă tot este nou

Lumion 12 builds on more than a decade of development to empower architects to visualize designs with clarity and emotion. See what’s inside Lumion or explore the latest release notes below.

 

Creează randări extraordinare