LUMION 10

Ambiente realistice randate în secunde.

Lumion a căutat mereu să definească modul în care trebuie să fie randarea: rapidă, fără stress și cu rezultate excepționale. Acum, cu Lumion 10, nu vei simți doar spațiul. Vei putea insufla instant viață în proiectul tău, capturând imagini fotorealiste ale ambientelor mai rapid ca niciodată. Folosește Lumion 10 pentru a arată adevărata frumusețe a design-ului tău, precum și pentru a-ți apropia și convinge clienții.

Creează dialogul între obiectul arhitectural și viitorul său context.

* Proiect de Van Manen.

High-quality preview (Previzualizare de înalta calitate)

Dezvăluie frumusețea design-ului înainte de render. Noua previzualizare de înaltă calitate din Lumion 10 îți permite să vezi cum va arăta proiectul înainte de a face o randare. Poți experimenta modul în care efectele adăugate vor avea impact asupra rezultatului final din modul Photo, Film sau Panorama, oferind încredere și economisind timp atunci când faci modificări la iluminare, umbre, materiale și poziții ale camerei. Cu o previzualizare de înaltă calitate, ceea ce vezi este ceea ce obții. Exact. De încredere. Frumos.

* Noile modele naturale cu detalii fine sunt mult mai bogate decât modelele standard de natură și alți arbori pe care îi puteți găsi în Lumion.

Drept urmare, acestea vor face scena mai încărcată și pot încetini viteza de render. Recomandăm utilizarea rară a modelelor naturale cu detalii fine. Folosește-le pentru acea imagine perfectă din unghiul perfect!

Elemente naturale detaliate (doar în Pro: Fine-detail Nature)

Cele 62 de modele naturale cu detalii fine din Lumion 10 sunt cele mai bogate și frumoase modele 3D de arbori și plante disponibile în biblioteca Lumion. Copaci, tufișuri, arbuști și multe altele - aceste modele adaugă un plus de viață scenei și ajută imaginația să creeze senzația de frunze care flutură în vânt sau de textură aspră a scoarței. Plasează un astfel de obiect în fața proiectului unei case, a unei clădiri sau a unui parc, și ceilalți vor vedea cum designul tău se conectează cu ambientul natural.

Mapare aleatorie (Displacement mapping)

Când suprafețele conțin relief și detalii, materialele și întreg designul prind viață. O dată cu adăugarea mapării aleatorii pentru 167 de materiale din Lumion 10, publicul tău va putea simți fibra lemnului ales, suprafața aspră a cărămizilor sau textura denivelată a pietrișului.

Creează senzații reale prin randari de excepție.

Real Skies pe timp de noapte (doar în Pro: Real Skies at night)

Când te uiți la cerul nopții și la miile de stele, este inevitabil să nu fii impresionat de lumea în care trăim. Acesta este sentimentul pe care Lumion își dorește să-l creeze pentru a ajuta arhitecții să inspire admirație în proiectele lor. 5 noi ceruri de noapte reale sunt disponibile în Lumion 10 Pro. Poți plasa clădirea sau locuința într-o noapte limpede, înstelată sau cu frumusețea minunată a Căii Lactee pe fundal. Pentru interioare, poți crea clienților experiența de a privi în marea întindere a spațiului din confortul viitorului lor dormitor, living, terasă sau bucătărie.

* Proiect de Marco Caccini.

Aurora Borealis (doar în Pro)

Reprezintă o încântare pentru ochi, în timp ce plutesc ușor deasupra proiectului tău și dacă le-ai văzut vreodată în viața reală, știi sentimentul puternic pe care îl întipăresc în minte pentru totdeauna. Acum, în Lumion 10 Pro, poți da o senzație diafană și boemă randarilor, reprezentandu-ți proiectele sub o orchestră de culoare și frumusețe cu noul efect Aurora Borealis.

Suprapunere de imagini (doar în Pro: Photo Matching)

Fotografiază o vedere și suprapune-o cu proiectul tău. Photo Matching este disponibil în Lumion 10 Pro. Acum, poți plasa modelul 3D în contextul oferit de o fotografie din viața reală. Prezintă-ți imediat proiectul în mijlocul viitorului cartier rezidențial. Capturează locații uimitoare din viața reală și suprapune modelul din câteva clickuri. Indiferent dacă arați clienților o vizualizare realistă a clădirii sau o prezinți autorităților publice în vederea obținerii unor autorizații, poți potrivi renderul tău cu orice fundal fotografiat, oriunde.

* Captură de ecran Bing Maps folosită cu permisiunea Microsoft Corporation. Lumion Photomatch de Paul Spaltman.

CONSTRUIEȘTE RAPID AMBIENTE CREDIBILE PENTRU RANDĂRI INCREDIBILE

Lumion 10 ridică standardul privind viteza și ușurința de a construi contextul proiectului. Caracteristici precum LiveSync permit redarea simultană în timp real cu programe cunoscute de modelare, inclusiv Revit, SketchUp, ArchiCAD și, acum, Rhino. Lumion 10 vine de asemenea, cu o serie de alte caracteristici și sute de noi actualizări ale Bibliotecii de Conținut. Și indiferent dacă lucrezi la o casă rezidențială simplă, o grădină sau o densitate urbană, fluxurile de lucru ca pentru începători, uneltele de editare scena și biblioteca Lumion 10 te vor ajută să treci de la modelul simplu 3D la randări incredibile în timp record.

* Height maps de la (c) JAXA (AW3D30).

Harta de înălțimi pentru Open Street Map (doar în Pro: Heightmaps for OSM)

Ți-ai dorit vreodată să transpui grandoarea munților chiar în scena ta din Lumion? Sau poate că aveai nevoie să-ți prezinți proiectul în frumusețea pitorească a colinelor de deal? Elevatiile reale sunt acum utilizabile în Lumion 10. Cu noile hărți de înălțime pentru Open Street Maps, poți recrea elevația reală a contextului natural al proiectului tău, de la mici denivelări până la vârfuri muntoase.

* Proiect de Ing. arch Marek Jedlička, Ing. arch Kristýna Stará, Ing. arch Petr Kučera, Bc. Peter Bednár.

Stiluri AI Artist (AI Artist Styles)*

Împletește artă și arhitectura. Creează imagini artistice, similare curentului impresionist în randarile tale. Pentru a deveni tablouri pe peretele noii case a clientului, pentru adăugarea în portofoliul firmei sau pur și simplu pentru distracție. AI Artist Styles reprezintă o caracteristică a Lumion 10 de tipul rețea neurală experimentală. Cu aceste stiluri poți vedea o interpretare a designului tău într-un stil unic de pictură reprezentativ pentru artiștii legendari, inclusiv stilurile în care au lucrat Monet, Kandinsky, Picasso și alții. * Sunt necesari minim 16 GB memorie de sistem.

364 de obiecte noi în Librăria de conținut (doar în Pro)

Unii consideră arhitectura drept intersecția umanității cu spațiul construit, integrând modul în care oamenii experimentează o clădire. Acum, cu 364 de obiecte noi în Lumion 10 Pro (și 104 obiecte deblocate în Lumion Normal), poți face ca spațiile construite să prindă viață. Arată-ți viziunea asupra interioarelor, cu noi scaune, mese și modele de bucătărie. Redă forfota zilnică și conexiunile sociale obișnuite folosind noi oameni animați de înaltă calitate. Creează medii convingătoare, uimitoare din punct de vedere vizual, cu modele de natură cu detalii fine. Noile obiecte din Lumion 10 Pro includ, dar nu se limitează la: 62 obiecte naturale cu detalii fine, inclusiv plante și copaci 11 vehicule, inclusiv mașini sport și un SUV 180 de obiecte de interior, inclusiv scaune, bucătării, mese și multe altele 30 de persoane 3D de înaltă calitate animate, inclusiv bărbați, femei, persoane în vârstă, biciclișți și multe altele 81 obiecte de exterior, inclusiv clădiri, mobilier și lumini ... și alte câteva.

Toate obiectele noi au calitate HD, iar ultimele adăugări aduc numărul total de articole din biblioteca de conținut Lumion 10 Pro la 5.758 *. Toți copacii și plantele, cu excepția naturii cu detalii fine, au fost create folosind SpeedTree (marcă înregistrată).

Multe dintre materialele din Lumion sunt de cea mai bună calitate și pot fi modificate prin intemperii, margini rotunjite (numai în Pro) și altele. Cu noile completări, numărul total de materiale în Lumion 10 este 1.229 *.

Materiale noi (multe includ displacement mapping)*

Alături de maparea aleatorie ce a fost adăugată la 133 de materiale actuale, vei găsi 34 de materiale noi și realiste, inclusiv sol, rocă și alte materiale de exterior. Acum ai mai multe opțiuni atunci când creezi perspective de exterior ale proiectului, în contexte captivante outdoor. Unele dintre noile materiale din Lumion 10 includ, dar nu se limitează la: - 12 noi materiale de sol, inclusiv noi materiale frumoase de nisip, ce prind viață o dată cu maparea aleatorie - 9 materiale de rocă - 10 materiale exterioare, inclusiv beton, metal și piatră - 3 tipuri de gresie de interior Toate materialele noi includ mapare aleatorie.

Context natural plasat în masă (Paint placement)

Ai nevoie de context natural, rapid? Cu noul instrument de plasare a ambientului natural din Lumion 10, pur și simplu folosești mouse-ul ca un brush pe o zonă pentru a plasa sute de obiecte în scenă. Este ca și când ai picta pe o bucată de hârtie: plasezi în masă pâlcuri de copaci, roci și arbuști în peisaj, pentru a transmite acel sentiment de realism contextului proiectului tău.

Librărie de materiale personalizată (Custom materials library)

Materialele tale preferate sunt acum accesibile dintr-un loc la îndemână. Așadar, atunci când ai modificat în mod detaliat un material din cărămidă, ai importat și personalizat un material textil sau ai creat un material personalizat pe care dorești să-l utilizezi des, poți salva și aplica aceste materiale într-o clipă

Decupare subsol/piscină (Landscape cutter)

Subsoluri, piscine și multe altele. Ori de câte ori proiectul tău are un „subteran” care trebuie vizualizat, noul instrument de tăiat peisaj poate tăia instantaneu o gaură de dimensiuni modificabile. Nu trebuie decât să indici zona pe care dorești să o elimini și să creezi decuparea planului superior.

Control zoom in/out îmbunătățit pentru clipuri video (Ease in/out video)

Realizarea unui clip video frumos este mai mult decât setarea unui traseu al camerei - este vorba și despre controlul vitezei și de orientarea privirii pentru a admira detaliile proiectului. Acum, cu un control de intrare / ieșire ușor pentru clipuri video, poți alege dacă "aparatul" accelerează la începutul unui clip și decelerează la sfârșit, sau dacă acesta menține o viteză liniară constantă.

* Proiect de Van Manen.

Librărie de obiecte îmbunătățită (Improved object library)

Biblioteca de obiecte Lumion continuă să crească la fiecare versiune, iar în Lumion 10, navigarea și utilizarea celor peste 5.600 de obiecte * nu a fost niciodată mai ușoară. În Lumion 10 ai: - Poze tip miniatură mai mari care te ajută să găsești și să plasezi corect obiectul din prima încercare - Posibilitatea de a minimiza biblioteca de obiecte pentru a maximiza spațiul ecranului

Import DWG îmbunătățit (Improved DWG import)

Faci import de fișiere DWG în Lumion? În trecut, DWG To Lumion Bridge era un instrument de încredere atunci când aveai nevoie să introduci acele fișiere DWG în scena Lumion. Odată cu lansarea Lumion 10, nu mai ai nevoie de DWG To Lumion Bridge, deoarece este acum integrat în Lumion 10 cu suport îmbunătățit pentru importul de fișiere .dwg și .dxf și conversie automată de materiale pentru materialele denumite „sticlă” și „apă”.